• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Restauracyjne blogi

subiektywnie o gastronomii

Strony

  • Strona główna

Praktyczne pojemniki na ciasta i torty

Nic tak nie smakuje, jak domowe wypieki, własnoręcznie upieczone i udekorowane torty, oraz pięknie polukrowane drobne ciasteczka. Jednak ciasto ma to do siebie, że stojąc na wolnym powietrzu wysycha, więc aby temu zapobiec należy umieścić je w odpowiednim pojemniku, przeznaczonym do kontaktu z żywnością.

 

Plastikowe pojemniki na ciasto

 

Pojemniki do ciast, tortów i innych tego typu produktów spożywczych o delikatnej strukturze, są produkowane ze sztywnego plastiku. Składają się zazwyczaj z dwóch części – podstawy i kopuły. Pudełka zamykane są na plastikowe zatrzaski umożliwiające zamknięcie, i wygodne uchwyty ułatwiające przeniesienie zawartości bez szkody dla ich wyglądu, w dowolne miejsce. Występują w szerokiej gamie kolorów i rozmiarów.

 

Jednorazowy pojemnik na ciasto

 

Oprócz pojemników wielorazowego użytku, w cukiernictwie używane są pojemniki jednorazowe, wyprodukowane z miękkiego i cienkiego plastiku, służące do wyeksponowania zawartości oraz bezpiecznego chronienie przed czynnikami zewnętrznymi. Są to praktyczne pojemniki na ciasto, przezroczyste, składające się zazwyczaj z dwóch ruchomych części, bądź dwóch osobnych elementów dopasowanych do siebie. 

 

Plastikowe pojemniki na ciasta występują w różnych wielkościach i kształtach, a także posiadają wytłoczone i pasujące do siebie zatrzaski. Używane są najczęściej do przechowywania małych ilości produktów spożywczych.

 

Więcej informacji na sklepie Technica

23 marca 2019   Dodaj komentarz
Kuchmistrza | Blogi